Blog

Στυτική Δυσλειτουργία

Εάν δυσκολεύεστε να επιτύχετε ή να διατηρήσετε μια στύση, αυτό ονομάζεται στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ). Δεν είναι ασθένεια, αλλά ένα σύμπτωμα ενός άλλου προβλήματος, το οποίο μπορεί να είναι οργανικό, ψυχολογικό ή συνδυασμός και των δύο. Η ΣΔ είναι πολύ συχνή. Έρευνες έδειξαν ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε άνδρες άνω των 40 ετών έχει πρόβλημα στύσης και περίπου ένας στους δέκα άνδρες δεν μπορεί να επιτύχει στύση.

Τύποι

Υπάρχουν δύο τύποι στυτικής δυσλειτουργίας, ανάλογα με τον χρόνο εμφάνισης:

  • Η πρωτογενής, κατά την οποία ο άνδρας δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιτύχει ή να διατηρήσει μια στύση. Η πρωτογενής ΣΔ είναι σπάνια και σχεδόν πάντα οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες ή κλινικά εμφανείς ανατομικές ανωμαλίες.
  • Η δευτερογενής, η οποία αποκτήθηκε αργότερα στη ζωή ενός άνδρα που προηγουμένως ήταν σε θέση να επιτύχει στύσεις. Η δευτερογενής ΣΔ είναι συχνότερη και σε περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων έχει οργανική αιτιολογία. Πολλοί άνδρες με δευτερογενή ΣΔ αναπτύσσουν αντιδραστικές ψυχολογικές δυσκολίες που επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Αιτίες

Οι ψυχολογικοί παράγοντες, είτε πρωτογενείς είτε αντιδραστικοί, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε κάθε περίπτωση ΣΔ. Οι ψυχολογικές αιτίες της πρωτογενούς ΣΔ περιλαμβάνουν ενοχή, φόβο οικειότητας, κατάθλιψη ή άγχος. Στη δευτερογενή ΣΔ, οι αιτίες μπορεί να σχετίζονται με άγχος απόδοσης, στρες ή κατάθλιψη. Η ψυχογενής ΣΔ μπορεί να είναι περιστασιακή, που περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο μέρος, χρόνο ή σύντροφο.

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να επιτύχετε και να διατηρήσετε τη στύση. Όταν συμβαίνει η ΣΔ, μπορεί να υπάρχουν πολλά ζητήματα που συμβάλλουν και συνήθως είναι ένας συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων. Μερικές φορές, δεν υπάρχει σαφής λόγος για τη ΣΔ. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ένα οργανικό πρόβλημα πίσω από αυτό. Οι αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπως άγχος απόδοσης, στρες, προβλήματα ψυχικής υγείας και προβλήματα σχέσεων
  • Μειωμένη ροή αίματος, μερικές φορές λόγω στένωσης των αρτηριών
  • Ουρολογικά προβλήματα, όπως η νόσος του Peyronie και το τραύμα της πυέλου
  • Χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ και ορισμένων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της υψηλής χοληστερόλης, της κατάθλιψης και του καρκίνου του προστάτη
  • Παρεμβολή στη νευρική λειτουργία που προκαλείται από τραύμα του νωτιαίου μυελού, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβητική νευροπάθεια, πυελική χειρουργική επέμβαση, νόσο Πάρκινσον και νόσο Αλτσχάιμερ
  • Προβλήματα με τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, το κάπνισμα και η άπνοια ύπνου
  • Υπογοναδισμός, όπως το σύνδρομο Klinefelter, το οποίο είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι όρχεις δεν είναι σε θέση να παράγουν αρκετή τεστοστερόνη ή σπέρμα
  • Πρόσθετα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνουν νόσο του θυρεοειδούς, καταστάσεις αυξητικής ορμόνης και περίσσεια κορτιζόνης.

Μια ψυχολογική αιτία είναι πιθανή σε νέους υγιείς άνδρες με απότομη έναρξη στυτικής δυσλειτουργίας, ιδιαίτερα εάν η έναρξη σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο συναισθηματικό συμβάν ή εάν η δυσλειτουργία εμφανίζεται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα ιστορικό ΣΔ με αυθόρμητη βελτίωση υποδηλώνει επίσης ψυχολογική προέλευση (ψυχογενής ΣΔ). Οι άνδρες με ψυχογενή ΣΔ συνήθως έχουν φυσιολογικές νυκτερινές στύσεις και στύσεις κατά την αφύπνιση, ενώ οι άνδρες με οργανική ΣΔ συχνά δεν έχουν.

Ιατρική εκτίμηση

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στύσης, ο γιατρός σας ή η κλινική σεξουαλικής υγείας είναι τα πρώτα σημεία επαφής. Είναι σημαντικό να μιλήσετε ανοιχτά με έναν γιατρό για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τη σεξουαλική λειτουργία. Ακόμα και αν δεν θέλετε να κάνετε σεξ, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι σύμπτωμα ιατρικής κατάστασης, επομένως είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε επαγγελματικές συμβουλές.

Ένας γιατρός πιθανότατα θα σας μιλήσει για τη διατήρηση καλής γενικής υγείας. Αυτό σημαίνει προσοχή σε πράγματα όπως το σωματικό βάρος, η άσκηση και το κάπνισμα. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη προβλημάτων όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σχετικών παθήσεων όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν τη στυτική δυσλειτουργία ή να σταματήσουν το πρόβλημα να γίνει πιο σοβαρό.

Θεραπεία

Συνήθως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη θεραπεία που βοηθά. Για ορισμένους άνδρες, υπάρχει μια αναστρέψιμη υποκείμενη αιτία που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Για άλλους, η στυτική δυσλειτουργία δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Υπάρχει μια ποικιλία από θεραπείες διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε και να διατηρήσετε στύσεις. Ορισμένες θεραπείες περιλαμβάνουν χάπια, εξωτερικές συσκευές ή ενέσεις πέους. Η από του στόματος φαρμακευτική αγωγή είναι συχνά χρήσιμη, αν και μπορεί να έχει παρενέργειες. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε στο Kamagra 24. Για άνδρες που δεν έχουν επιτυχία με αυτές τις θεραπείες, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια επιλογή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *